restauratie inkleuren

Meestal zijn zwart-witfoto’s uit de vorige eeuw tot zo eind jaren’60.
Deze zwart-wit opnames krijgen een heel nieuwe uitstraling door ze in te kleuren. Ze lijken daardoor te gaan ‘leven’. Vaak moeten oude foto’s eerst worden hersteld. Er zijn immers bijna altijd kleine beschadigingen of stippen en krassen. Vervolgens kan de foto worden ingekleurd.

Wat een beetje kleur doet

Het bewerken en retoucheren van foto’s is een specialiteit van mij. Beschadigde foto’s herstel ik zodat de afbeelding er weer als nieuw uitziet, behalve als het ‘oud’ moet zijn. Ik kan er voor zorgen dat een persoon uit een afbeelding wordt gehaald. Alles wat storend is verwijder ik uit de foto. Dit kan bijvoorbeeld bij een overleden persoon toch in een mooi portret resulteren.

Restauratie

restauratie en inkleuring

Is een foto ernstig beschadigd en missen er stukken? Dan kan de foto worden gerestaureerd. Meestal is het mogelijk deze digitaal zo te bewerken en wel zo dat je er in het eindresultaat niets meer van kunt zien. Het resultaat is onder meer afhankelijk van het type foto en het formaat. Vraag vrijblijvend naar de kosten voor het herstel. Dat kan via de mail of telefonisch.

Compilatie of samenstellen

Het is ook mogelijke om verschillende personen of beeldelementen samen te voegen tot één beeld. Zo kan er een groepsfoto ontstaan in dezelfde kleur en tint.

Verwijderen elementen of personen

Staan er op een foto storende elementen in beeld of moeten er personen verwijderd worden? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. De achtergrond kan bijvoorbeeld onscherp gemaakt worden of zelfs helemaal vervangen worden.

Voor alle fotobewerkingen lever ik maatwerk. Vrijblijvend geef ik graag een prijsopgave voor herstel, inkleuren of een andere vorm van beeld bewerken. Dat kan via de mail of telefonisch.

Redhead communicatie